In 2018 bestaat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) 175 jaar. Een bijzonder jubileum, een om trots op te zijn! De notaris is onmisbaar op alle belangrijke momenten in ieders leven. Dat maakt het een mooi en bijzonder beroep.

De KNB laat dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Onder het motto ‘Notaris, met recht het mooiste beroep!’ worden dit jaar tal van bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd.

Notariaat viert feest met de consument

Met gebak naar de hockeyclub, met appels naar het stadcentrum of met koffie en taart naar het bejaardenhuis. Het notariaat was zaterdag 3 november overal. Dit onder het motto: ‘De notaris is jarig en trakteert’. Lees meer >

Bekijk de video [2:39 min]


20170816_8364

De KNB blikt in 2018 terug op haar rijke verleden, maar kijkt zeker ook naar een verwachtingsvolle toekomst.
Nick van Buitenen, voorzitter KNB


Jubileumcongres: 'Gelukkig hebben we de foto's nog'

Samen jubileum vieren met koning Willem-Alexander. Inspiratiesessies, een optreden van het KNB-bureau, foodtrucks, complimentenmeisjes, poppentheater, haar en make-up, een spetterende cover-band, Leona Philippo, een lasershow en een dj. Het KNB-Jubileumcongres van 5 oktober leverde veel blije gezichten op.

Bekijk de foto's>

Bekijk de video [2:41 min]


Nieuws

.

 

  • Notarissen in het verzet

    Het boek Kille mist van Raymund Schütz zorgde in 2016 voor een demasqué van het notariaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder het mom van lijdelijkheid werkten de notarissen mee aan discriminerende maatregelen tegen Joden. Daarnaast verdienden zij aan de vervreemding van Joods onroerend goed. Dat geldt uiteraard niet voor alle notarissen: een aantal steunde actief het verzet. Zij moesten dit soms met hun leven bekopen.

Meer

Jubileumprogramma

Het gehele jaar door organiseert de KNB bijeenkomsten en activiteiten die in het teken van het jubileum staan. Met als hoogtepunt voor de leden het jubileumcongres met aansluitend een feest! Bekijk hier het voorlopige jubileumprogramma.